MD-2025, Chişinău, str. N. Testemiţanu, 30 Republica Moldova
Anticamera: Tel: (373 22) 85-23-03 Fax: (373 22) 72-78-80
Programare la telefon:   022-725-585 (800-1530)
022-852-183 (800-1200)
022-852-101 (1200-1530)
Serviciul presă: Tel: 022 852 487

blog

... veniți la Institutul Oncologic deodata, nu ascultați pe nimeni!
14-07-17
- postat de administrator
|0 Comentarii

Cu cele mai mari emotii de bucurie ne-a impartasit istoria sa. La inceput s-a intristat pentru starea sa de sanatate. A ramas pe ginduri, apoi a ridicat capul fiindca cale intoarsa nu era, or, gindul la copil era unicul imbold de a lupta pentru a cunoaste succesul. Iata ce contine scrisoarea unei paciente tratata la recent la Institutul Oncologic.

Catre Administratia IMSP Institutul Oncologic

     Scrisoare  de mulțumire pentru medic mamolog  oncolog  d.h.m., conferențiar cercetător , conducătorul  al Laboratorului Științific Mamologie Oncologică  d-na Larisa Sofroni și  pentru alți medici de la Institutul Oncologic din Republica Moldova.
   Istoria mea este diferită de altele.
Mă numesc Veronica C. ,am 40 de ani.  Dupa nașterea copilului în fiecare lună controlam  glanda mamară. M-am adresat  la medic mamolog oncolog deodată în anul 2010 după  ce am găsit formațiunea de 2cm la glanda mamară stingă,   în  orașul nostru, eu nu sînt din mun. Chșinau, la noi în oraș  era singur medic oncolog. Am facut mamografia. Acest medic mamolog oncolog a făcut operația,a fost tăiată  și scoasă formatiunea de 2 cm,analiza  citologică a fost făcută. Și mi s-a spus că totul este bine,nu este cancer,numai să vin la control. Si din anul 2013 pînă în anul 2014 eu am fost   în orașul nostru la alți medici ,care au spus că ei nu văd nimic rău,dar glanda mamară se micșora aveam dureri,eliminări nu aveam. În anul 2015 în luna ianuarie,eu am găsit în internet un medic mamolog oncolog din Rusia Krasnojon D.A. –krasnojon.ru, am  scris scrisoarea  și am trimis fotografii glandei mamare. El a spus, istoria ta este foarte stranie,tu ai cancer dute urgent la Oncologie să te vadă. Și eu singura am venit    la d-na Larisa Sofroni la medic mamolog  oncolog de la Institutul Oncologic.  Și d-na Larisa Sofroni era șocată cind a văzut glanda mamară. D-na Larisa Sofroni  a trimis la citologie analizele mele acele din 2010, ele au arătat că eu am cancer glandei mamare stadiu 3, diagnoză în anul 2010 era pusă incorect și  analiza era incorectă.  Eu plîngeam, pe cine să dai vina ca așa s-a întimplat. De ce eu nu am venit singură  încă în anul 2010 la Institutul Oncologic  la specialiștii  în acest domeniu??? Nu am venit că nu am vrut, aveam copil mic și pe drumuri iarna cam greu,pentru mine era  mai ușor să fac totul în orașul meu  pe loc. Dar timpul nu poți întoarce înapoi. Și d-na Larisa Sofroni primele cuvinte  a spus,TREBUIE SĂ NE RUGAM LA DUMNEZEU CA TRATAMENTUL   SĂ TE AJUTE.  Și tot  timpul aminteam cuvintele doamnei Larisa  Sofroni , să ne rugam la Dumnezeu. Mă duceam tot timpul la Mănăstirea Ciuflea,mă rugam la toate icoanele, si  cele aduse din Grecia.
Eu sint singură de vina.Noi  singuri trebuie să avem grija de noi.
Știam ca este un mamolog excelent  la Chișinau,d-na Larisa Sofroni.  Dacă eu veneam la d-na Larisa Sofroni deodata   în anul 2010 la Institutul Oncologic sînt sigură că diagnoza era pusa corect, și operatie era făcută bine  și analizele erau facute corect. În aceea stare în care eu am ajuns    la d-na Larisa Sofroni,nimeni nu se apuca de mine,dar d-na Larisa m-a luat la operație și a spus : Am să fac tot posibilul  la operație, a explicat mie totul despre operație.  Știu că orice boală se tratează bine cînd la timp vii la medic. Înainte de operație am avut 4 cure de chimioterapie,operație a fost facuta de d-na Larisa Sofroni 01.07.2015,după operație erau 6 cure de chimioterapie, și 23 de zile de radioterapie. Chimioterapie am suportat cu greu,nici nu vreau să amintesc.
MULȚUMESC MULT D-NA LARISA SOFRONI CĂ  AȚI  FĂCUT OPERAȚIA, ÎN ACEA STARE ÎN CARE EU AM AJUNS LA DUMNEAVOASTRĂ. MULȚUMESC MULT PENTRU SUSȚINERE DUPĂ OPERAȚIE,GRIJĂ PENTRU MINE.  AȚI ARĂTAT PROFESIONALIZMUL DUMNEAVOASTRĂ.  AȚI SALVAT VIAȚA MEA. ȘI AȚI SALVAT VIAȚA MEA ȘI PENTRU COPILUL MEU.VĂ MULȚUMESC PENTRU SUSȚINERE MORALĂ ȘI GRIJĂ.
D-NA LARISA SOFRONI ESTE UN MEDIC MAMOLOG ONCOLOG   EXCELENT CU  MÎINI DE AUR, FOARTE RESPONSABILĂ  ȘI CINSTITĂ  ÎN LUCRUL SĂU. D-NA LARISA SOFRONI ESTE UN EXEMPLU BUN PENTRU TOȚI MEDICI. DUPĂ  PAREREA MEA  EA MERITĂ  TITLUL CEL MAI BUN MAMOLOG ONCOLOG DIN REPUBLICA MOLDOVA. PRIN MÎINILE DOAMNEI LARISA SOFRONI  CÎT DE  MULTE FEMEI AU TRECUT DIN REPUBLICA MOLDOVA,ȘI TOATE FEMEILE SUNT MULȚUMITE DE D-NA  LARISA SOFRONI,CÎTE VIEȚI EA A SALVAT.
SĂ TRĂIȚI MULT,  D-NA LARISA SOFRONI ȘI MULȚUMESC MULT PENTRU TOT CE AȚI FĂCUT ȘI FACEȚI PENTRU NOI FEMEILE DIN MOLDOVA.
Vreau încă să mulțumesc medicilor  de la secție Mamologie №1, șefului sectiei d-lui Corneliu  Ureche;  d-lui Andrei Badan  medic anesteziolog ,care tot timpul  este vesel , spune glume,îți ridică dispoziție înaite de operație ,spune complimente,cînd am fost în sală de operații cu atîta grijă    m-a acoperit cu plapumă.  Mulțumesc mult la toate  surorile medicale care aveau grijă de mine  Victoria , Svetlana și altele; doamna Ala  de la pansamnet; mulțumesc doamnei Neli  - Sora  Superioară  în fiecare dimineață cu zimbet întra în salon și spunea: Buna dimineața cum ați dormit?  Mulțumsec doamnelor de la cantină , mîncarea era gustoasă,aveau grijă de noi. În Secția Mamologie  № 1  era o atmosferă placuta , pozitivă și confortabilă. Vă mulțumesc pentru tot.
Vreau să mulțumesc mult medicilor din Secția Staționarul  de Zi   -   Ivana Clipca și Victoria Monul pentru grija și susținerea morală. D-na Victoria Monul a insistat ca eu să fac chimioterapie numai la Institutul Oncologic după cele întimplate cu mine. Vă mulțumesc.
Vreau să mulțumesc mult  pentru tratament,   medicilor de la  Secția Chimioterapie №3 , șefa secției  d-na Clecicov Marta;   doamnei  Liliana Corj  medicul meu curativ – este responsabilă și tot timpul cu zimbet cu atita grijă pentru mine și pentru alți pacienți;  d-nei Galina Cojocari;
sora superioara d-na Ana  și pentru frumoase și tinere surorile medicale  Olga,Elena și Cristina care lucrează ca albinile și  care aveau grijă de  mine.
Mulțumesc mult pentru surorile medicale de la Blocul de Operații,cu așa emoții pozitive încurajau,cu așa grijă înainte de operație.
Mulțumesc mult pentru surorile medicale  de la Secția de Reanimare,lucrau ca albinile,mulțumesc de grijă.
    Vreau să mulțumesc medicilor de  la secție Radioterapie №2 , șefa secției  d-nei L.Eftodiev  care a fost medicul meu curativ,mulțumesc pentru seriozitate, grijă și susținere;  d-nei Scurtu Elena;  surorilor medicale. Mulțumesc mult  medicilor radiologi  de la  Blocul Surselor Ionizate  d-nei  Valentina  Coada și d-ului  Sergiu.
Vreau să mulțumesc   doamnelor de la Secția de Internare,care  fac lucrul său cu seriozitate.
Vin la control la Policlinica Oncologică   cabinetul  221. Vă multumesc  d-ul  Repeha I.   și surorii medicale, tot timpul cu atita grijă pentru mine și pentru alte  femei. Multumesc pentru susținere înainte de operație și după.
Cancerul se tratează cu greu.
Eu am parcurs multe etape de tratament pînă am ajuns la un rezultat.  Datorită dumneavoastră  , medicilor de la Institutul Oncologic. VĂ MULȚUMESC DIN TOATĂ INIMA!!!
Desigur m-a susținut familia mea și prieteni.
Îmi ridic imunitatea toamna și primavara cu ghimbir și fără  stresuri. Ca să trec prin această boală m-a ajutat gindul la copiul meu , că  trebuie să lupt pentru a trăi pentru copilul meu.
Acelea femei care au citit scrisoarea mea și vor citi,care nu sînt din mun. Chișinau ,  să știți că dacă aveți probleme cu sănătate veniți la Institutul Oncologic deodata, nu ascultați  pe nimeni, lăsați toate treburile,noi trăim pentru copii, aici sunt specialiștii în acest domeniu, care au experiența,seriozitate , responsabilitate  și profesionalizm.

0 comentarii
Adauga comentariu